Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Eluga ще е първият смартфон на Panasonic на европейския пазар

Смартфонът Panasonic Eluga ще гони силен старт за японската компания на пазара на смартфони в Европа, предлагайки стилен дизайн и лек, тънък корпус с високо ниво на защита срещу влага и прах.

21 февруари 2012
8103 прочитания
11 одобрения
1 неодобрение

Както обеща през декември миналата година, тази пролет японската компания Panasonic ще се опита да спечели Европейския пазар на смартфони. А изглежда японският производител е подготвил и силен старт с необичайно устройство, неречено Panasonic Eluga, ако се съди от съобщението на онлайн ресурса SlashGear.

Panasonic Eluga smartphone

От наличната до момента информация става ясно, че смартфонът Panasonic Eluga ще се отличава с високо ниво на защита срещу влага и прах, както и с 4,3-инчов сензорен OLED дисплей с резолюция 960х540 точки. Споменава се също наличието на NFC чип и операционна система Google Android (в неизвестна засега версия). Интересно е също присъствието на специален софтуер, който дава възможност смартфонът да се използва и като дистанционно управление за плоските телевизори на Panasonic.

Panasonic Eluga smartphone

Подчертава се още, че смартфонът Eluga е с тегло само 103 грама (заедно с батерията), което си е рекорд за телефон с 4,3-инчов дисплей. За съжаление, засега от японския производител не дават подробности за останалите характеристики и за ориентировъчната цена на апарата. По план смартфоните на Panasonic трябва да излязат на Европейския пазар през март, а кога евентуално ще ги видим и на родния, вероятно ще се разбере от официалния локализиран сайт на компанията

11 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Eluga ще е първият смартфон на Panasonic на европейския пазар"    

абонамент за бюлетина