Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Стив Джобс става герой в комикс

Комиксът, наречен “The Zen of Steve Jobs”, който се очаква на пазара през януари, ще представлява илюстрирана история за духовното израстване на Стив Джобс и пътя му към будистката концепция, която е въплътена в продуктите на Apple.

19 декември 2011
7648 прочитания
4 одобрения
2 неодобрения

След смъртта на Стив Джобс на 5 октомври 2011 г., биографията на основателя на Apple се бързо се превърна в едно от най-търсените четива не само в Интернет, но и на книжния пазар. За да удовлетворят този интерес, издателите пуснаха всевъзможни заглавия, като най-новото от които ще е във вид на комикс, съобщава Reuters. Според информацията от агенцията, става въпрос за книга-комикс, подготвена от сътрудник на изданието Forbes (Кейлъб Мелби), която ще се появи на пазара (първо в онлайн магазините Amazon и App Store) през януари от издателството John Wiley & Sons.

The Zen of Steve Jobs

Изданието, озаглавено "The Zen of Steve Jobs", представлява илюстрирана история за духовното израстване на Стив Джобс в периода 1970-2011 г., но събитията в книгата започват през 1985 г., когато Джобс напуска Apple и основава компанията NeXT.

The Zen of Steve Jobs

В основата на комикса са взаимоотношенията на Стив Джобс с японския будистки монах Кобун Чино Отогава (Kobun Chino Otogawa), който емигрира в САЩ през 1967 г. и по-късно става духовен наставник на съоснователя на Apple.

The Zen of Steve Jobs

Според Reuters, историята разказва за това как Отогава научил Джобс на медитация "в движение", както и на основните принципи във философската концепция за простота, която е въплътена в продуктите на Apple, съотворени от Стив Джобс, а и във философията на компанията. 

4 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Стив Джобс става герой в комикс"    

абонамент за бюлетина