Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

IDF 2011: Intel показва водно охлаждане за Sandy Bridge E процесори

Всъщност базираният на течност охладител Intel Thermal Solution RTS2011LC ще е съвместим не само с новите Sandy Bridge E CPU-та, работещи с цокъл LGA2011, но и с наличните вече процесори за цокли LGA 1366, 1155 и 1156.

14 септември 2011
9837 прочитания
7 одобрения
1 неодобрение

Както обикновено стартът на поредното есенно издание на форума IDF 2011 на Intel е съпроводен с редица важни новини около предстоящите CPU платформи и системни решения на гиганта, с които ще ви запознаваме през следващите дни и седмици, но покрай големите анонси за бъдещето имa и някои по-"малки", но все пак интересни такива, които касаят по-скоро настоящето.

Едно от тях е свързано с очакваните през есента настолни процесори за ентусиасти Sandy Bridge E и любопитно изпъква сред останалите не само с въздългото си наименование Thermal Solution RTS2011LC, но и с факта, че става въпрос за необичаен за портфолиото на Intel охладител, базиран на течност.

базираният на течност охладител Intel Thermal Solution RTS2011LC

За разработката на този кулър Intel, която досега предлага най-вече непретенциозни боксови охладители, си е сътрудничила със специализираната в този тип решения фирма Asetek и резултатът е готово самостоятелно водно охлаждане за ентусиасти.

базираният на течност охладител Intel Thermal Solution RTS2011LC

Устройството, което ще се предлага на пазара като самостоятелен продукт, е предназначено за процесори с мощност до 130W. To има медна охлаждаща основа и радиатор, екипиран със 120 mm вентилатор с регулируеми обороти в диапазона 800 - 2200 RPM. Според официалната информация, нивото на шума на Thermal Solution RTS2011LC не надхвърля 35 dB.

базираният на течност охладител Intel Thermal Solution RTS2011LC

Важно е да се отбележи също, че водното охлаждане на Intel и Asetek ще е съвместимо не само с новите Sandy Bridge E CPU-та, работещи с цокъл LGA2011, но и с наличните вече процесори за цокли LGA 1366, 1155 и 1156. Охладителят ще се предлага с три години гаранция, но засега не се казва от кога точно и на каква цена. 

7 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Охладители"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"IDF 2011: Intel показва водно охлаждане за Sandy Bridge E процесори"    

абонамент за бюлетина