Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Google Plus - достойният конкурент на Facebook?

08 юли 2011
18797 прочитания
51 одобрения
2 неодобрения
Страница 1 от 3

Новата социална мрежа на Google, Google+, дебютира миналата седмица, обещавайки интуитивен интерфейс, уникален начин за споделяне на съдържание и като цяло внасяйки необходима свежест в социалните мрежи. Към момента, достъпа до Google+ е ограничен, тъй като сайта е в тестови период, но ние от PC World бяхме достатъчно късметлии, за да влезем, разучим и докладваме това, което ни направи впечатление.


За начало...

Ако сте запознати с Facebook, значи няма да имате проблем и с Google+. Ако сте използвали продуктите на Google, вероятно ще се изненадате колко много от тях са интегрирани в новата социална мрежа. За пример, ако имате снимки в Picasa, Google+ ще ви попита да си изберете фото на профила именно от Picasa Albums, а след това трябва да изберете или директно да свържете Google+ акаунта си с Picasa, или изобщо да не се присъединявате към Google+. Макар и агресивна стратегия, свързването с Picasa не нарушава настройките ви и ако сте забранили публичния достъп до снимките ви, така и ще си остане след сливането.

Като част от присъединяването ви към Google+ е информацията за самия вас. При Facebook трябва да попълните стандартна информация - пол, религия, хобита и т.н., докато Google+ освен с подобни, подхожда и с доза хумор в секция като "bragging rights", където за примери са посочени неща, като "survived high school", "have 3 kids" и т.н.Circles

Google+ импортира абсолютно цялата ви информация от Gmail, при това автоматично. Circles се отнася към приятелските кръгове, които можете да създавате на базата на Gmail контактите си. Това означава, че всеки на който някога сте изпращали мейл, дори това да е било преди 5 години, ще влезе в списъка ви с потенциални приятели. Логичен е въпроса, как всички тези имена ще бъдат организирани? Според Google, чрез мимикрия на избора ни на приятели в реалния живот - всички имена са в азбучен ред, а оттам трябва единствено да изберете нечие име с мишката и да го поставите в приятелския си кръг. Circles разбира се, предоставя възможност за създаването на множество групи (кръгове) - приятели, колеги, роднини, познати, сортирането зависи единствено от вас.


Circles


Споделяне на съдържание

Google+ отговаря на призива на много активисти на личното пространство и предоставя необходимата функционалност сами да определяте нивото на сигурност за всяко споделено нещо. За пример, ако искате да споделите новина или снимка, Google+ ще ви попита с кои приятелски кръгове искате да ги споделите. Снимка от телефона ви може да е много забавна за най-близките ви, но абсолютно не на място, ако я споделите с колегите си. Дотук добре, но поне в тази си версия, Google+ не позволява индивидуални настройки за дадена група или за отделни членове от група, а това е нещо, което ще разочарова много потребители.


51 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
loloto.loloto
14:32, 09 юли 2011
Страници 2 и 3 не работят!
1
одобрения: 0
Evoker
15:29, 09 юли 2011
Сега вече всичко трябва да е наред.
2
одобрения: 1
cv.petrov94
20:41, 09 юли 2011
Благодаря за оправянето на страниците!
Иначе новият проект на Гугъл ми е много интересен и нямам търпение вече да го пуснат официално. Надявам се като стартира да не бъде залят от спам както FB.
3
одобрения: 0
mariackumria
23:11, 06 октомври 2013
4
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Google Plus - достойният конкурент на Facebook?"    

абонамент за бюлетина