Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Скоро Microsoft ще демонстрира Windows за таблети

Предварителната демонстрация на таблет версията на Windows трябва да се състои следващата седмица, но дебютът на нейния финален вариант се очаква чак към март 2012 г.

28 май 2011
6296 прочитания
6 одобрения
4 неодобрения

Не е особена тайна, че към настоящия момент операционната система Windows не е особено добре оптимизирана за работа със сензорните интерфейси на таблетите, но Microsoft изглежда все пак работи усилено в тази посока. А според различни онлайн информационни източници, предварителна демонстрация на Windows ОС, предназначена за използване в таблети, ще се състои още през следващата седмица.

По-точно другата седмица Microsoft по всяка вероятност ще демонстрира нов програмен интерфейс, който ще бъде пуснат на устройства базирани на SoC чипа NVIDIA Tegra. Всъщност очакват се поне две паралелни демонстрации, като едната ще е в рамките на конференцията All Things D и ще бъде представена от шефа на подразделението, разработващо Windows, Стивън Синофски (Steven Sinofsky), а другата ще бъде на стартиращото изложение Computex 2011, където новостите ще бъдат показани от вицепрезидента на Microsoft Стив Гугенхаймер (Steve Guggenheimer).

Windows on tablets

Според предварителната информация обаче финалният вариант на Windows платформата за таблети ще бъде готов за пазарен дебют чак към март следващата година. През оставащото дотогава време Microsoft ще работи съвместно с производителите на процесори за таблети и разработчиците на такъв тип техника, с цел да оптимизира максимално своята операционна система за удобна работа с нея.

За съжаление от компанията засега не споделят подробности относно функциите и възможностите, предстоящата демонстрация и датите за евентуална поява на новата си ОС за таблети. 

6 одобрения
4 неодобрения
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Скоро Microsoft ще демонстрира Windows за таблети"    

абонамент за бюлетина