Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Сателитният доставчик SES ASTRA навлиза и на българския пазар

Благодарение на това на родния пазар става достъпна и нова платформа от тип “директно до дома”, базирана на бързо развиващата се 23.5Е орбитална позиция на SES ASTRA и доставяна тук чрез българския оператор Сателайт БГ.

17 януари 2011
11046 прочитания
15 одобрения
3 неодобрения

Доставчикът на сателитни услуги SES ASTRA съобщи официаляно, че разширява присъствието си в Централна и Източна Европа, като подписва и договор за трансфер за България през орбитална позиция 23,5Е, а българският оператор Сателайт БГ ще използва три транспондера на въпросната орбитална позиция за излъчване на своето портфолио от телевизионни канали.

Сателайт БГ ще започне излъчване на 1-ви Февруари 2011, твърди официалната информация. Според нея, офертата ще включва над 70 канала, сред които и такива с висока резолюция (HD) , както и всички основни обществени телевизии и частни телевизионни канали. Зрителите, които желаят да ползват услугите на Сателайт БГ, ще трябва да насочат сателитните си чинии към 23,5 Е и да използват приемник с подходяща криптираща система, припомнят от компанията.


SES Astra satellite


23,5Е е бързо развиваща се орбитална позиция на SES ASTRA за Централна и Източна Европа и Бенелюкс. Освен Сателайт БГ, позицията 23,5 Е се използва от CS Link и Skylink за DTH услуга в Чехия и Словакия. Други оператори на орбитална позиция 23,5Е са Canal Digitaal и TV Vlaanderen в Бенелюкс, както и пан-Европейските оператори Viacom, Turner, Discovery и Bloomberg. С помощта на двойният конвертор (DuoLNB) на ASTRA, зрителите ще могат да приемат едно временно сигнал от орбиталните позиции 23,5Е и 19,2Е на SES ASTRA и да гледат всички не кодирани (FTA) телевизионни канали от основната за Европа орбитална позиция 19,2 градуса изток. 

15 одобрения
3 неодобрения
Още от рубрика "Бизнес"
КОМЕНТАРИ ОТ  
JiJo
13:07, 17 януари 2011
"Благодарение на това на родния пазар става достъпна и нова платформа от тип “директно до дома” "
Е нова, нова, колко да е нова - Сателайт БГ купиха Тотал ТВ, които пък преди това купиха ITV Partner.
Така че не е нова, а се мести от Eutelsat W2 на Astra.
1
одобрения: 0
Pi
22:33, 17 януари 2011
Сателайт не купиха Тотал, ами сърбите като видяха какви борчове са им оставили предишните тикви се оттеглиха и Булбанк ги поеха...
2
одобрения: 0
направо от дома
23:30, 17 януари 2011
Правилно момчета.това са празни приказки на наши мениджъри.Точно като з апред празноглавите им работодатели.
3
одобрения: 0
Анонимен
07:11, 07 февруари 2011
javascript:addEmo(\'lipsrsealed\');
4
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Сателитният доставчик SES ASTRA навлиза и на българския пазар"    

абонамент за бюлетина