Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Badass: Ревю на геймърска кутия Antec Two Hundred

Когато бюджетно не значи евтино

28 януари 2010
7142 прочитания
29 одобрения
1 неодобрение

Николай "Aegir" Колев

 

Вярвам, че вещите имат души. Моите вещи, по-конкретно, защото съм избрал всяка от тях.

Харесвам думата артефакт. Означава обратното на естествено, обработено, изкуствено създадена вещ или предмет, пише в речниците. Харесвам особено първата компонента на думата, „арт”, онази част, която означава и изкуство.

Във всяко добре направено нещо има изкуство, нещо не-делнично, през което пропива индивидуализъм и характер, нещо авторско, есенция на най-доброто, което се съдържа в човека, който го е създал

В заглавието пише, че ви разкажа за някаква кутия. Бюджетна при това. Евфемизъм за евтина. Името й е Antec Two Hundred. Искам да го запомните, както бихте запомнили име на човек, който ви представят. Защото от нея струи нещо лично, характерно и респектиращо.

 

Не знам дали досега съм споделял как протича изборът на компонент, който ви представяме в Проекта. Субективно е. Тук единиците се намират на много нива. Някой от авторите забелязва новата джаджа на свой приятел, или пък се натъква на нея в Нета, или пък в някой шоурум, на изложение, както и да е. И ми казва, че ИСКА да я тества. Традиционно подхождам скептично, преглеждам 1-2 ревюта в Мрежата, ако успея да намеря, а ако е съвсем нова, оглеждам дизайнът и спецификациите в търсене на слаби места – твърде generic визия или характеристики или пък нещо разочароващо. И то не толкова, защото съм обръгнал циник, а защото вярвам, че положеният труд на рецензента трябва да си струва. Ако премине успешно и през това сито, пишем на производителя с посланието: „Искаме ТОЧНО това, ще ни го дадете ли?”. Ще се опитам да смегча тона си, за да не звуча маниакално, но вкратце във всяко ревю ви разказваме за едно нещо, защото някой е повярвал, че това е Едното нещо от този тип, което е толкова добро, че трябва да служи като критерий за останалите.

Един ден ровех из сайта на Antec, сигурно ще да е било заради Skeleton, понеже е толкова чешитска, че не може да остави безразличен някой поне с малко запалянковщина по отношение на PC. След това естествено се насочих към геймърските шасита, защото по принцип там ефектният дизайн е задължителен елемент.

Очите ми грабна нещо, което сякаш беше излязло от научнофантастичен филм, при това от любимия ми тип – с космически кораби. Със строгата си визия го асоциирах с Battlestar Galactica, но и без видима причина – със Snow Walker-ите от Междузвездни войни. И после ме осени – TIE Fighter!

Не знам защо, но когато гледам филми ужасно често съм на страната на „лошите”. Те са сложните характери, те са движещите сили на действието, обикновено те са тези, които вървят срещу общоприетото. В духа на добрата холивудска традиция, те са обречени на провал, на гибел. Но това някакси няма значение на фона на факта, че обикновено повече от всички герои те вярват в себе си и правят нещо по въпроса.

Точно като тях, от Antec Two Hundred струи чарът, дефиниран точно с една английска дума:

 

B A D A S S


Като стар ветеран, като едноок пират, като Соул Тай от BSG, като Дарт Вейдър, като полковникът от „Усещане за жена”, като Мона Сакс и като клип на Garbage: Badass!

Статията продължава на страниците на:


29 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Ревю"
КОМЕНТАРИ ОТ  
an
14:19, 13 февруари 2010
1
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Badass: Ревю на геймърска кутия Antec Two Hundred"    

абонамент за бюлетина